Reflexer

SÅÅÅÅÅ viktigt! Så livräddande! Så bra!
Rid ALDRIG ut när det är mörkt utan reflexer!
Reflexer räddar många liv varje år och är mycket viktigt!
Strunta inte i dom bara för att vara lite cool. Är det coolt att riskera sitt och hästens liv? KNAPPAST!
Och så vadå om en knäpp kompis tyckte att man var cool i 1 minut i sitt liv! Tänk om man inte får leva det för det?
Ja, reflexer är livsviktigt!

Okej. När du ska välja (för det finns så mycket reflexer!) är det bra att tänk på följande:

- Ni ska synas både framifrån, bakifrån och från sidan.

- Ha gärna någonting du ändå skulle behöva ha, fast i reflex.

- Hästen ska inte ta någon skada på att du andvänder reflexer. Se till att inget skaver.

- Betala hellre mer än att få en billig produkt i dålig kvalité.

- Ha hellre för mycket reflexer än för lite! :)

Ett tips på en mycket synlig reflex är ridtäcket från Hööks! Man måste ju ändå hålla sig varm!




Reflexridtäcke

 

349 Kr

 


Praktiskt reflexridtäcke med värmande fleecefoder. Ny förbättrad modell med reflexförsedd avtagbar svanslapp. Reflexpiping. Material 420D nylon, andas och vattenavvisande 3000.
Tvätt 30º.

Från Hööks!


Ha det bäst med häst!



Bra hästböcker!

2011! Nytt år! Hoppas det blir ett år en massa med HÄSTAR!
Man ska man vara i stallet mycket så måste man ta det lite lugnt i mellan åt.
Annars blir det en trött hästskötare, och då är det ju inte lika kul!
Men även om man har hästfeber, så kan den lindras även om man inte är fysiskt i stallet.
Man kan vara psykiskt i stallet också! Eller så kan man bara känna att det är hästar som gäller!
Hästböcker är superbra! Både skönlitteraturer, som får en koppla av och känna hästarnas närhet fast man ligger i sängen eller sitter i soffan, och faktaböcker, som kanske gör livet lättare bland hästarna! 
För att göra det kan man behöva inspereras!
Här kommer tips:


1. Titel: Klaras dröm, Författare: Pia Hagmar. Skönlitteratur.

 
I första boken om Klara, Klaras dröm, får vi träffa 12-åriga Klara som inget hellre vill än att få börja rida. Klara har ont i magen av avundsjuka när hon hänger över staketet vid ridskolan och ser eleverna rida. Hästar och ridning präglar så småningom Klaras vardag genom glädje och förväntningar, men också sorg och besvikelse allt det som hör livet till!
Pia Hagmars serie om Klara är en kärleksförklaring till hästar och ridsporten i 18 böcker. Men Klaras övriga vardag skildras också med närhet, värme och humor. Böckerna är gestaltade ur hennes perspektiv och med stark närvarokänsla får vi vara med om allt ifrån den första kärleken och nära vänskap till uppbrott och svåra val.

Urklipp:

I flera år har jag längtat efter att få börja rida. Nej, längta är fel ord, det räcker inte till. Jag har drömt om det, fantiserat, tjatat, gråtit, vrålat och tjatat igen. Ingenting har hjälpt. Min mamma tycker inte att Björnerud är en riktig ridskola utan "bara en vanlig gård med några gamla, utslitna travhästar", och därför får jag inte rida där. Punkt slut. Och någon annan ridskola finns inte i närheten. Jag har nästan givit upp mina övertalningsförsök. Det är ändå ingen idé.
Nu har mamma dessutom bestämt att vi ska flytta. Jag vill inte, men det bryr hon sig inte om.

Min värdering:

Detta är en ganska lättläst och bra bok. Absolut värd att läsa! De andra böckerna om Klara är också väldigt bra!


2. Titel: Lydnadsträning för hästen, Författare: Kunskap från Tobbe Larsson men texten är skriven av Ursula Wilby. Faktabok.



Precis som alla flockdjur är hästen duktig på att tolka kroppsspråk. Om du lär dig att kommunicera på hästens villkor, kommer all träning att fungera så mycket bättre och ni blir ett oslagbart team där samvaron bygger på ömsesidigt förtroende.
Lydnadsträning för hästen skiljer sig från ”vanliga hästböcker” genom att den tar upp grunden till allt det som bör föregå att man sitter upp på hästen. Genomgående kan man konstatera att många hästar har stora brister när det gäller just denna ”vardagslydnad”. Detta yttrar sig genom att de kan vara svåra att fånga i hagen eller drabbas av panik när de binds upp. Boken lägger stor vikt vid lastningskapitlet, eftersom det inte bara är en förutsättning för hästens framtida utbildning utan även någonting den genomsnittlige hästägaren har stora problem med. Vidare läggs stor vikt vid säkerheten i handskandet med hästen och i alla kapitel påpekas vilka risker som finns och hur dessa kan undvikas eller i alla fall minimeras.
Författarens tillvägagångssätt att handskas med hästar är detsamma som det sedan många år tillbaka etablerade sättet att dressera hundar – nämligen genom att lirka, motivera och vara konsekvent.

Min värdering:

Mycket lärorik bok som får en att se hästar på ett annat sätt, ett som är lättare att förstå sig på dom. Bra förklaringar om varför? och hur?. Värd att läsa!
 Om ni har sett tv-programet "Ponnyakuten" så vet ni nog vem Tobbe Larsson är. Där gör han succé med barns ponnyproblem!

3. Titel: Alla älskar Sigge, Författare: Lin Hallberg. Skönlitteratur.

 

Alla älskar Sigge är den första boken i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar) om ponnytjejen Elina som börjar i   2:an och äntligen, äntligen ska få lära sig rida. Vi får följa Elina och hennes kompisar när de kommer till det mysiga shettisstallet i Broby som drivs av Ingela, världens bästa ridlärare!
Här möter Elina Sigge, den sötaste lilla shetlandsponny som hon någonsin har sett. Det är kärlek vid första ögonkastet! Men en dag när Elina kommer till stallet är Sigge sjuk och har ont i sitt ben. Vad har hänt? Och hur kommer det att gå för Sigge på djursjukhuset?

En bok om vänskap och kärleken till en häst.

Alla älskar Sigge är Lin Hallbergs första bok en ny hästserie, och den är genomillustrerad med Margareta Nordqvists fina hästbilder. 

Min Värdering:

Siggeböckerna har blivit en succé bland många. Det är en populär och lättläst bok. Själv har jag inte läst så mycket Sigge eftersom jag kommit in på det mer avanserade stadiet, men jag tycker de är bra böcker för de som vill läsa lättlästa och bra böcker.
 
Det finns väldigt många siggeböcker:




HA EN TERVLIG LÄSSTUND! HOPPAS DU FÅTT NÅGRA IDÉER!


RSS 2.0